Feil type skrue kan ødelegge terrassen

Når du skal oppgradere uteplassen og bygge terrasse er det viktig å ta hensyn til hvor i landet du befinner deg. For å få en terrasse som har lang levetid og holder seg fin i mange år, er det noen hensyn å ta før du kjøper inn materialene til prosjektet ditt. Her er 3 ting du bør tenke gjennom før du bygger terrasse:

• Hva slags klima er det der du bygger terrassen?
• Hvilken type trevirke du skal bruke?
• Vil du montere med synlig eller skjulte skruer?

Syrefaste skruer er det beste valget 

Hvilket klima det er der du skal bygge terrasse, har stor betydning for skruekvaliteten. Er du usikker hva du skal velge er syrefaste skruer alltid et godt valg. De tåler bevegeler, kan brukes i alle miljøer og til alle treslag. 

Velg alltid syrefast hvis du skal bygge: 

• i kystnære strøk og andre områder med høyt saltinnhold i lufta?
• på fjellet?
• nær tungt trafikkerte veier hvor det saltes om vinteren?
• nære basseng eller boblebad?

Tøft klima og miljø setter store krav til skruene. Trevirket er et levende materiale som påvirkes av vær og vind. Regner det mye vil terrassebordene kunne ta til seg fuktighet og svelle. Når sola titter fram igjen og temperaturen stiger vil bordene krympe. Velger du skruer som ikke tåler disse bevegelsene vil de knekke.

Skal du bygge terrasse ved sjøen er det viktig å ta hensyn til korrosjon/rustdannelse. Ingen ønsker skjemmende skruer som misfarges av rust på den nye flotte terrassen. I nærheten av saltvann er det kun syrefaste skruer som gjelder.

Hva slags trevirke skal du bygge terrasse med?

Varme- eller royalbehandlet, Kebony eller trykkimpregnert trevirke? Det er et stort utvalg av terrassebord og vi anbefaler at du sjekker med trevirkeleverandøren hva slags trevirke som passer best til uteplassen du skal bygge. Byggevarehusene kan også bistå med god kunnskap som gjør deg sikker i ditt valg av terrassebord.

OBS! Trevirkeleverandørene anbefaler skruekvalitet i sine monteringsanvisninger. Det er viktig å alltid følge disse anbefalingene som et minimum. 

Synlige eller skjulte terrasseskruer?

Den vanligste måten å montere terrassebord på er å skru rett ovenfra og ned i bordene, såkalt toppskrudd montering. Hvis du bruker den sterke terrasseskruen ESSDECK Max fra ESSVE kan du være sikker på at også vridde terrassebord blir skrudd på plass slik at terrassen blir jevn og fin.

Ønsker du at terrassebordene skal være uten synlige skruer, sprekker eller fliser? Da velger du ESSVEs HDS system. Det består av et monteringsverktøy, syrefaste skruer og bits. Terrasseskruen monteres i siden av terrassebordene slik at skruene blir usynlig. Verktøyet sørger for lik avstand mellom bordene. Avstanden kan endres med medfølgende chims. 

Viktig å huske når du skal bygge terrasse

• ESSVE anbefaler å bygge terrasse med syrefaste skruer for å sikre at terrassen varer lengst mulig.
• Trevirke er et levende materiale og i alle trekonstruksjoner oppstår det bevegelser. Derfor skal det alltid være avstand mellom bordene.