Synlige eller skjulte skruer?

Noe du må ta stilling til når du planlegger terrasseprosjektet er hva slags terrasseskruer du skal bruke i monteringen. I løpet av de siste årene har flere og flere gått fra tradisjonell toppskrudd montering til skjult innfesting, det vil si skjulte skruer. Skjulte skruer gir en stilren finish og et terrassegulv helt uten fliser og sprekker.

Bygg terrasse med skjulte skruer

Velger du skjult innfesting til terrassen får plattingen en glatt og jevn overflate uten synlige skruehoder. Skruene blir montert i siden av terrassebordet og derfor kan store og små løpe rundt på terrassen uten å være bekymret for å få flis i foten.

Skjult montering med Hidden Decking System (HDS)

HDS er et komplett system for skjult montering av terrasse og består av monteringsverktøy, terrasseskruer og spesialbits. Bena på verktøyet klemmes fast mellom terrassebordene og sørger for at avstanden mellom hvert terrassebord blir den samme på hele terrassen.

HDS-skruene er syrefaste og kan brukes uansett klima eller størrelse på plattingen. Syrefaste terrasseskruer tåler både bevegelser i konstruksjonen og salting om vinteren uten at de ruster. De er hardføre og fungerer godt i for eksempel kystnære miljøer. Du kan spare deg selv for mye etterarbeid om du velger terrasseskruer i syrefaste A4-kvalitet.

Viktig! Husk dette ved montering i skjøter!
Det må være minimum en ekstra lask/kloss under alle skjøter for å få tilstrekkelig feste inn fra enden på terrassebordet.

Her ser du hvor enkelt det er å bygge terrasse med HDS-systemet:

 

Skjult montering med spikerpistolen Edgefast

Edgefast er systemet for deg som er kvalitetsbevisst og stiller høye krav til sluttresultatet. Spikerpistolen skyter spiker inn i siden på terrassebordet. Da blir monteringen skjult og resultatet er en overflate uten fliser eller sprekker. Spikeren skjærer trefibrene diagonalt, noe som forhindrer den i å krype ut når terrassebordet tørker, og den flate overflaten gjør at spikeren ikke trykkes opp og ut. Når innfesting er montert i siden på bordet vil terrassegulvet kunne vaskes uten at trefibrene reiser seg og fliser seg opp.

Viktig å vite!
Edgefast brukes til grønnimpregnert trevirke. Maks dimensjon på terrassebordene er 28x120 mm. Vil du ha skjult innfesting på terrassebord som er tykkere enn 28 mm anbefaler vi å montere skjulte skruer med HDS-systemet.

Viktig! Husk dette ved montering i skjøter!
Det må være minimum en ekstra lask/kloss under alle skjøter for å få tilstrekkelig feste inn fra enden på terrassebordet.

Slik monteres terrassebord med Edgefast-pistolen:

 

Bygg terrasse med tradisjonell toppskrudd montering og håndverkerens favorittskrue Essdeck Max

Toppskrudd montering, der terrassebordene monteres ved å skru rett ned i bordene, er den vanligste og mest tradisjonelle måten å montere terrasse på. Alt som kreves er gode bits og en drill, og du får en sikker og kostnadseffektiv montering.

SE_bygga altan_trallskruv_essdeck max_essve_1000x500px.jpg

Essdeck Max er den beste terrasseskruen til toppskrudd montering!

Essdeck Max er utviklet i samarbeid med håndverkere for å tåle dagens krav til terrasser. Trenden er store terrassekonstruksjoner, gjerne i flere nivåer og med trapper og det krever sin skrue. Denne terrasseskruen er ekstra sterk og tåler bevegelser som vil oppstå i store terrasser. Dagens terrassebord er ofte vridd og kan derfor være vanskelig å få skrudd godt ned i konstruksjonen. Med Essdeck Maxs ekstreme klemkraft skrur du kuvede bord enkelt på plass. Når hodet i tillegg er lite etterlater det kun et lite skruehull noe som gjør at du får en pen overflate på terrassen.

Tips! 
Husk å stopp i tide, slik at skruehodet er i flush med terrassebordet. Da unngår du at det samler seg vann i skruehullet. Vann trenger seg inn i trevirket og skaper bevegelse i terrassebordet når det utvider seg og tørker. Bevegelse i treet kan igjen påvirke hvor lenge terrassen holder.

Mindre sprekkdannelse

Essdeck Max har et lite og sylindrisk hode med skarp kant og freseriller som skjærer av trefibrene istedenfor å trykke dem ned. Dette gir mindre sprekkdannelse i terrassebordet. På grunn av fresefunksjonen krever ikke skruen forboring. Essdeck Max er dessuten syrefast og ruster ikke, selv i kystnære miljøer.

Essdeck Max vegles av proffen:

 

Terrasse med skjulte skruer

Vil du montere terrasse med skjult innfesting velger du HDS-systemet.

Loading image...

Terrasseskrue HDS for skjult innfestning, syrefast A4

Skruen monteres i siden av terrassebordet. Brukes sammen med HDS-verktøyet. Syrefast A4 tåler alle klima uten å ruste.

Vis produkt
Loading image...

Bits til monteringsverktøy HDS

Spesialbits som brukes sammen med HDS-verktøyet for å feste skruen i siden av terrassebordet.

Vis produkt

EDGFAST-SYSTEMET

Bygg terrasse raskt og effektivt med EDGEFAST-systemet

Loading image...

Spiker EDGEFAST, rustfri A2

Til terrasseverktøyet Edgefast. Brukes til grønnimpregnert terrassebord i miljøer med moderat saltinnhold.

Vis produkt
Loading image...

Kompressor Olje 10/200

Oljesmurt kompressor til dykkert-, klammer- og middels store spikerpistoler, dertil takpapp-pistoler. I rolig arbeidstempo passer også rettbåndet spikerpistoler.

Vis produkt
Loading image...

Kompressor Olje 20/300

Slitesterk og oljesmurt kompressor på hjul med håndtak. Passer til de fleste spikerpistoler.

Vis produkt

ESSDECK Max til toppskrudd montering

Ønsker du å bygge terrassen med tradisjonell toppskrudd montering anbefales snekkerens favoritt ESSDECK Max.

Loading image...

ESSDECK Max Terrasseskrue, Syrefast A4

Meget god klemkraft. Lite sylindrisk hode gir pen finish. Syrefast A4 tåler alle klima uten å ruste.

Vis produkt
Loading image...

ESSDECK Max Terrasseskrue, Rustfritt stål A2

Meget god klemkraft. Lite sylindrisk hode gir pen finish. Rustfri A2 brukes i miljøer med moderat saltinnhold.

Vis produkt