Skjult innfesting med Edgefast

Bjørn Harald er bare én av håndverkerne som sverger til spikerpistolen Edgefast. Resultatet blir strøkent.

Bjørn Harald Lislegaard, håndverker og eier av firmaet Bygg og Membran, bygger terrasser med kollegaene sine hvert år – hele året. De har stort sett skrudd terrassegulvene tidligere, men da de fikk et eksemplar av spikerpistolen Edgefast ble Bjørn ivrig etter å teste det.

- Jeg blir veldig gira på nye verktøy, og i et stort prosjekt der kunden hadde et høyt budsjett spurte jeg om han ville ha skjult innfesting. Det sa han ja takk til, noe som gjorde at jeg fikk muligheten til å teste spikerpistolen.

Loading image...

Kunden kjenner ikke til skjult innfesting

Skjult innfesting innebærer at skruene eller spikrene festes i siden av terrassebordene, i motsetning til å festes på overflaten av bordene og ned. Dette gir en overflate uten synlig skruer eller spiker, noe som ikke bare gir et stilig og eksklusivt resultat, men det er enklere å vedlikeholde terrassen. En stor bonus for kunden er at det ikke dannes hverken sprekker eller fliser i terrassebordene.

Det er stort sett Bjørn som spør kundene om de ønsker skjult innfesting, da mange kunder ikke vet hva det er.

Det er litt dyrere enn mer tradisjonell montering, men har kundene budsjettet til det sier de nesten utelukkende ja og resultatet er virkelig verdt investeringen.

Loading image...

Små spikerhull forlenger levetiden til terrassen

Bjørn fremhever at den store fordelen med spikerpistolen Edgefast er at man oppnår et pent resultat. Hvis du gjør alt riktig ser du nesten ingen tegn til festemidlene fordi du skyter dem inn i siden av terrassebordet. Merkene der spikerne er festet til terrassebordene blir nemlig små.

- Du vil aldri kunne montere spikeren for langt inn. Denne metoden å feste terrassebordene på er også bedre for trevirket. De svært små hullene forebygger også vannsamling der spikeren er festet, noe som forlenger levetiden til terrassen.

Jeg kaller Edgefast for terrassefestemidlenes Mercedes!

Loading image...

Bygg smartere med Edgefast

Pent resultat og høy kvalitet med skjult innfesting.

Mer om spikerpistolen Edgefast
Loading image...

Ikke gå for raskt fram i starten

Ifølge Bjørn er det viktig å ikke forvente at det går veldig raskt å bruke verktøyet i begynnelsen.

- Man bør ta seg litt tid til å bli kjent med spikerpistolen og etter hvert vil man jobbe bedre, uten at man trenger å stresse. Jeg fikk ingen opplæring på forhånd, men vi prøvde, feilet og lærte av dette. Det er absolutt en fordel å ha noe erfaring med trevirke, og at man har en god kompressor. Pass også på å bygge fundamentet riktig.

Loading image...

Vil du teste Edgefast?

Fyll ut skjemaet, så hører du fra oss!

Søk om å få låne spikerpistolen
Loading image...

Bjørns beste tips om hvordan du bruker Edgefast på best mulig måte:

Ikke stress:
Bruk litt tid til å bli kjent med verktøyet – det handler ikke om å gå så raskt til verks som mulig fra begynnelsen. Men etter hvert gjør man jobben mer effektivt, og resultatet blir pent og stilrent.

Pass på at linjen blir rett fra starten:
Mål ut fra veggen så linja blir rett i forhold til hvordan terrassen skal se ut, sett en skrue i hver ende i ytterlekta med en snor imellom slik at det blir rett. Man må passe på at dette er i orden allerede i første og andre terrassebord.

- Vi gikk litt for hardt på i starten, og endte med å klemme på for mye slik at vi klemte spikeren ut av linja, forteller Bjørn.

En holder og én spikrer:
Når du skyter i bordet fra siden vil trevirke stå imot, og terrassebordet vil flytte seg noen millimeter hvis ikke noen holder det på plass. For best mulig resultat er det lurt å være to om jobben.

- Første gang vi brukte Edgefast satte vi opp 3-4 rader før vi så at terrassen hadde begynt å bevege seg i en sving. Da måtte vi ta det opp igjen og begynne på nytt.

Husk å laske:
Skal du bygge terrasser som er lengere enn lengden på terrassebordene må du skjøte med flere bord i lengden. Du trenger en lask per bord, og det er viktig å bruke god teknikk. Ikke skyt i den ytterste centimeteren på terrassebordet, og la det være 2-3 mm mellom skjøtene for at ikke vann skal bli sittende fast. Det forkorter nemlig terrassens levetid.

Loading image...
Loading image...

Se hvordan Edgefast fungerer

Det er effektivt å bygge terrasse med skjult innfesting når du bruker spikerpistolen Edgefast.

Se filmen om Edgefast
Loading image...

Håndverkere har blitt begeistret for Edgefast

Jobb smartere med spikerpistol for skjult innfesting.

Derfor velger håndverkere Edgefast
Loading image...