Loading image...

Bygger du mange terrasser hver sesong?

Øk effektiviteten med våre tips!

Som en erfaren terrassebygger kjenner du trolig til de beste knepene for å bygge en terrasse effektivt.

Vi håper du allikevel får et tips eller to fra vår topp 10-liste med alt fra den kjappeste metoden for skjult montering til hvordan du unngår for mye etterarbeid.

1. Bygg fundament uten forboring

Reduser antall trinn i forarbeidet ved å bruke konstruksjonsskruer som ikke krever forboring. Bruker du konstruksjonsskruen WAF når du skjøter dragere eller monterer bærebjelker, sparer du mye tid.

Konstruksjonsskruen ET-T er en annen favoritt. Den gir fin og skjult montering takket være sitt lille hode som kan senkes ned i trevirket.

Se film om WAF
Loading image...

Konstruksjonskrue WAF

For grovere konstruksjoner som krever lastbærende kapasitet anbefales konstruksjonskrue WAF.

Til produktsiden
Loading image...

Konstruksjonskrue ET-T

Konstruksjonskrue ET-T gir en sikker og sterk montasje uten forboring eller bjelkesko.

Til produktsiden
Loading image...

2. Velg syrefaste terrasseskruer

Unngå masse etterarbeid ved å alltid velge syrefaste skruer. Syrefaste terrasseskruer har lengst levetid og tåler bevegelser i konstruksjonen. Du vet jo heller ikke om kunden plutselig får det for seg å salte terrassen på vinterstid.

Syrefaste skruer er alltid et sikkert valg!

Loading image...

Snekkerens favoritt

Velg terrasseskruen ESSDECK Max om du vil montere terrasse tradisjonelt og toppskrudd. Skruen har høy klemkraft og lite hode som gir pent sluttresultat.

Til produktsiden
Loading image...

Terrasseskrue for skjult innfesting

Velg HDS-skruen for skjult innfesting om du vil ha en terrasse uten synlige skruehoder. Systemet består av monteringsverktøy, skruer og bits.

Til produktsiden
Loading image...

3. Bygg terrassen raskt og enkelt med spikerpistol

Har du mulighet til å investere i en spikerpistol, vil dette gjøre jobben mye enklere. EDGEFAST er det raskeste systemet for skjult innfesting av terrassen. Innfestingen monteres i siden av terrassebordene slik at spikerhodene blir skjult. Dette er løsningen for deg som monterer mange terrasser og stiller høye krav til både sluttresultat og effektivitet. 

*Tenk på!
ESSVE EDGEFAST kan ikke benyttes på bord tykkere enn 28 mm. Vil du ha skjult innfesting på tykkere terrassebord anbefaler vi HDS-systemet.

Loading image...

EDGEFAST

EDGEFAST-systemet består av en unik spikerpistol som gjør at du fester to spiker i siden av terrassebordet i en og samme bevegelse.

Til produktsiden
Loading image...

4. Monter med terrasseskruen ESSDECK Max

ESSDECK Max har ekstremt god klemkraft som enkelt setter kuvede terrassebord på plass i konstruksjonen. I tillegg gir det lille sylinderhodet en fin og flisfri montering.

Tømrer Markus bruker ESSDECK Max
Loading image...

Terrasseskruen ESSDECK Max

Pen finish, tilnærmet flisefritt resultat, meget god klemkraft. Syrefast A4 kvalitet tåler alle klima uten å ruste

Til produktsiden
Loading image...

5. Lag en digital handleliste med terrassekalkulatoren

Med det profesjonelle planleggingsverktøyet ESSGUIDE beregner du enkelt forbruket av tre, konstruksjonsbeslag og treskruer. Alt du legger inn i terrassekalkulatoren forvandles til en komplett handleliste som du kan sende til din byggevareforhandler.

Til terrassekalkulatoren

 

Loading image...

6. Del terrassen i seksjoner

Et triks for å unngå å skjøte trevirket, er å dele terrassen i seksjoner. Dette gjør du ved hjelp av å dele den i rammer. Metoden er smart dersom terrassen du skal bygge har ulike lengder og størrelser.


Del opp en seksjon i en ramme, eller en tenkt firkant om du vil. I denne rammen skal alle bordene ha lik lengde. Du kan derfor kappe alle på en gang og legge dem rett på rammen din. Juster eventuelle lengdeavvik. Slik fortsetter du i hver seksjon. Denne metoden brukes også om du skal lage mønster på terrassen.

Loading image...

7. Sørg for rette linjer

Ettersom terrassebord kan ha både høyde og breddeavvik er det lurt å bruke både øyemål, vater og rettesnor for å få rette linjer. Du kan også bruke en rettholt – det vil si en cirka tre-fire meter lang «planke» av aluminium, spesielt beregnet for dette formålet.

Loading image...

8. Kjøp en snekkerkompis

Invester i en Vikingarm, et kraftig løfte- og strammeverktøy som kan løfte opp til 150 kilo. En snekkerkompis kan da hjelpe deg med å løfte noe tungt på den ene siden, mens du skrur på den andre. Perfekt for deg som snekrer alene!

Loading image...

9. ESSBOX holder orden på skruene

Sorter skruene du trenger i en ESSBOX. På den måten har du alt du trenger på ett sted, og samtidig har du god oversikt om du trenger påfyll av skruer. ESSBOX kan enkelt tas med overalt, både i bilen og på byggeplassen.

Loading image...

Orden og oversikt med ESSBOX-koffert

Fyll en ESSBOX Mini med skruene du trenger til terrasseprosjektet ditt.

Til produktsiden
Loading image...

10. Gjør hverdagen enklere med ESSVE

Vi vet at du har travle dager og vi vet at du vil være mest mulig effektiv. Produktene våre er utviklet sammen med håndverkere. Vi gjør vårt beste for å bidra til å forenkle arbeidsdagen din.

ESSVE er din proffpartner på festemidler.

Loading image...