Loading image...

Bygg en bærekraftig og solid terrasse

Å bygge terrasse etter grunnforholdene er et av de viktigste valgene du kan ta for lage en platting som er bærekraftig - både for deg og miljøet. Står terrassen stødig er den solid og du slipper å skifte ut materialene så ofte.

Her får du fem gode tips til hvordan du kan bygge en terrasse som varer.

1. Miljøvennlig trevirke
2. Syrefaste skruer
3. Bygg en stabil grunnkonstruksjon
4. Avstand mellom terrassebordene
5. Vedlikehold

1. Miljøvennlig trevirke

Utvalget av terrassematerialer i ulike prisklasser og varianter på markedet er stort. Selv om du mest sannsynlig har et budsjett å forholde deg til kan det være lurt å tenke på hva som blir dyrest i lengden – billige terrassebord har ofte forskjeller i bredde og flere fliser. Dette gir kortere levetid, og gjør at du å skifte ut materialene oftere.

Det mest bærekraftige er å velge et solid trevirke som er så glatt som mulig. Du kan også finne trevirke som er miljømerket, og trevirke som er ferdig impregnert med miljøvennlige behandlinger. 

Snakk med byggevareforhandleren, så hjelper de deg å navigere jungelen av materialer.

Finn ESSVE-forhandler
Loading image...

2. Syrefaste skruer

Syrefaste skruer er hardføre, og er de som tåler norsk vær og vind best. Tre er et levende materiale og vil bevege se gjennom hele sin levetid. Både rustfrie og syrefaste skruer er fleksible og vil tåle store bevegelser godt.

Er du usikker på hvilken skruekvalitet du skal bruke anbefaler vi deg å velge syrefaste skruer. Disse har en forventet levetid på hele 50 år.

Husk at med vår terrassekalkulator Essguide kan du enkelt beregne forbruket av skruer, slik at du kjøper riktig antall.

 

Terrassekruen ESSDECK Max
Loading image...

3. Bygg en stabil grunnkonstruksjon

Å bygge en solid grunnkonstruksjon er det beste utgangspunktet for en terrasse som er bærekraftig - både for deg og for miljøet. Ved at terrassen varer lenge sparer du også deg selv for en del vedlikeholdsarbeid.

Les hvordan du skaper best forutsetninger for en god grunnkonstruksjon.

Slik bygger du terrasse
Loading image...

4. Avstand mellom terrassebordene

Trevirke er et levende materiale, som under hele sin livstid vil svelle og krympe i takt med fukt- og temperaturvekslinger. Avstanden mellom terrassebordene må derfor baseres på trevirkets natur. Legger du bordene for tett er det fare for at de over tid vil skyves ut av konstruksjonen. De kan også presses sammen så de stiger og drar med seg terrasseskruen. Disse situasjonene kan du unngå hvis du sørge for riktig avstand mellom bordene.

PS! Følg alltid trevirkeleverandørens anbefaling til avstand mellom terrassebordene.

Lag riktig avstand
Loading image...

5. Vedlikehold terrassen din

Når du først har fullført det store prosjektet med å bygge terrasse vil du vel at den skal vare lenge? For at terrassen skal holde seg fin i mange år trenger den godt vedlikehold.

Les gjerne våre tips til hvordan du best kan ta vare på terrassen din slik at du kan ha glede av den lengst mulig og slik at den påvirker miljøet minst mulig.

Vedlikehold av terrasse
Loading image...