Loading image...

Bygg en miljøvennlig og solid terrasse

Terrasser skal bygges etter grunnforholdene. Sagt på en annen måte, den skal stå stødig på plassen den bygges på. Gjør du forarbeidet skikkelig, vil den holde over lang tid og ha en lav påvirkning på miljøet. Og akkurat dét kan du være med å påvirke selv, ved å velge riktige materialer og bygge riktig. Fordi den vil holde lengre, slipper du å bytte ut materialene så ofte. Dermed mindre forbruk.

Her får du fem gode tips til hvordan du kan bygge en terrasse som varer.

1. Valg av trevirke
2. Skruevalg
3. Bygg en solid grunnkonstruksjon
4. Avstand mellom terrassebordene
5. Vedlikehold

1. Valg av trevirke

Hva slags terrassemateriale skal man velge? Det er et stort utvalg å velge mellom når du skal bygge terrasse, og det finnes materialer i alle prisklasser og varianter. Her må du så klart først ta en titt i lommeboken og tenke over hvor mye du er villig til å bruke. Ha i bakhodet at det aller billigste har prisen sin for en grunn. Det er ofte forskjeller i bredde og flere fliser i billige terrassebord. Det fører til at de har kortere levetid.

Velg derfor et trevirke som er solid og så glatt som mulig. Om du vil tenke enda mer miljøvennlig, så finnes det miljømerket trevirke. Det finnes også trevirke som er ferdig impregnert med miljøvennlige behandlinger.
Snakk med byggevareforhandleren, så hjelper de deg frem i jungelen av trevirker.

Finn ESSVE-forhandler
Loading image...

2. Skruevalg: Bruk syrefaste skruer

  • Vil du tenke bærekraftig, må du bruke noe som holder i mange år fremover. Syrefaste og rustfrie skruer er de beste skruene som vil tåle norsk vær og vind. Både rustfrie A2 skruer og syrefaste A4 skruer er fleksible og tåler store bevegelser. For terrassebordene vil bevege seg, tre er et levende materiale.

  • Er du usikker anbefaler vi å velge syrefaste skruer. De har en forventet levetid på hele 50 år. Husk at med vår terrassekalkulator ESSGUIDE kan du enkelt beregne forbruket av skruer.
Terrassekruen ESSDECK Max
Loading image...

3. Bygg en stabil grunnkonstruksjon

Gjør forarbeidet skikkelig! Gjør du grunnkonstruksjonen ordentlig, får du en terrasse som holder i lang tid og du sparer deg selv for en del vedlikeholdsarbeid.

Les hvordan du skaper best forutsetninger for en god grunnkonstruksjon.

Slik bygger du terrasse
Loading image...

4. Avstand mellom terrassebordene

Trevirke er et levende materiale, som under hele sin livstid vil svelle og krympe i takt med fukt- og temperaturvekslinger. Skal du bygge en bærekraftig terrasse må du ta hensyn til trevirkets natur. Derfor er det viktig at terrassebord monteres med riktig mellomrom. Legger du terrassebord for tett, er det fare for at bordene over tid vil skyves ut av konstruksjonen eller presses sammen så de stiger og drar med seg terrasseskruen. Disse scenarioene unngår du enkelt ved å sørge for å holde riktig avstand mellom bordene. 

Lag riktig avstand
Loading image...

5. Vedlikehold terrassen din

Når du først har bygget en terrasse, ønsker du vel at den skal vare lengst mulig? Det betyr at den må tas vare på og du må vedlikeholde den. Godt vedlikehold bidrar nemlig til at terrassen får lengre levetid. Se våre tips til vedlikehold av terrassen.

Vedlikehold av terrasse
Loading image...