Loading image...

Proffens tips til å bygge pergola og spilerekkverk

Estetisk fint og solid når en møbelsnekker bygger pergola og spilerekkverk

Skal du bygge pergola eller montere spilerekkverk?

Her kommer noen gode råd fra møbelsnekkerne i Drøbak Micro-snekkeri om hvordan du kan gjøre resultatet litt mer eksklusivt for kunden.

Loading image...

Feinschmeckerne Drøbak Micro-snekkeri

Drøbak Micro-snekkeri er leverandør av skreddersydde interiørløsninger og snekkerarbeid.

Mer om Drøbak MIcro-snekkeri
Loading image...

Detaljer og små finesser

«Vi tar gjerne litt større uteoppdrag der det estetiske er en viktig del av prosjektet. Som møbelsnekkere er vi opptatt av detaljer og de små finessene som skaper et helhetlig og solid inntrykk», sier Joakim.

Derfor var han ikke sen med å ta på seg et hytteoppdrag på Jeløy. Prosjektet innebar å bygge terrasse på to nivåer med en trapp, pergola og rekkverk rundt.

Til dette prosjektet valgte Drøbak Micro-snekkeri å bruke HDS terrasseskruer for skjult innfesting. Joakim forklarer at de brukte syrefaste A4-skruer ettersom de var nær kysten. «Da har du i hvertfall en garanti for at de ikke ruster», smiler han. Dette var første gang han prøvde monteringsverktøyet og han var spent på hvordan det ville gå:

«Vi fomlet litt i begynnelsen. HDS-klemmen var uvant å jobbe med, men det tok ikke lang tid før teknikken satt. Og da ble vi faktisk overrasket over hvor radig det gikk unna».

Loading image...

Bygget mer enn terrassegulv

Drøbak Micro-snekkeri bygget både terrasse, trapp, rekkverk og pergola bygget med skjult innfesting.

Mer om terrasseprosjektet
Loading image...

Bladskjøting gjør pergolaen enda finere

Som nevnt har Joakim et estetisk blikk og sans for detaljer. Han kommer med et lite tips for å få en pergola som er enda mer forseggjort og garantert gjør kunden fornøyd:

«Vanligvis legger man overliggere på tvers over bjelkene og fester med skruer. Her kan man gjøre et lite grep og lage et «hakk» eller snitt i hvert av bordene som monteres i tilsvarende hakk på bjelkene,» forklarer han.

Dermed vil både bjelker og trebord ligge på samme linje, noe som gir et estetisk flott inntrykk. I tillegg til at du får en solid konstruksjon som står støtt.

Bygger du med bladskjøter trenger du egentlig ikke skruer i taket, da bordene og bjelkene støtter hverandre. Dette var en vanlig byggemetode før, og det var ikke uvanlig at både katedraltak i Europa og låver i Norge ble bygget med sammenføyde trebord etter lignende metode.

«Har man tid og ressurser er dette en veldig pen måte å montere pergolataket på – det ser strøkent og lekkert ut. Men det krever mer håndarbeid og nøyaktig måling for at konstruksjonen skal sitte».

Loading image...

Effektiv montering av spilerekkverk

En del kunder ønsker å bryte opp litt i uttrykket, og velger spilerekkverk som et estetisk element til terrassen eller hagen. Vi spør om Joakim også har noen lure tips til å sette opp disse på en effektiv måte?

«Jeg pleier å kappe alle spilene i riktig høyde før jeg går i gang,» svarer han og forklarer at han starter med å skru fast første spile. Resten av spilene setter han opp fortløpende ved hjelp av to avstandsstykker (for å få riktig avstand) og dykkertspiker for å få de på plass. Når alle spilene er oppe, går han over og skrur de godt fast med rustfrie A2- eller syrefaste A4-skruer.

«Dette er en meget effektiv måte å jobbe på, og med denne metoden får jeg alltid et rett og fint resultat», forklarer han.

Loading image...

Unngå forboring med riktige skruer

Bygger du nær kysten eller i et værhardt klima, er de beste skruene syrefaste A4-skruer fra ESSDECK Max-serien, i følge Joakim. Velger du syrefaste skruer, er du alltid sikker på at du har gjort et riktig valg. Dette er skruer som tåler all slags klima uten å ruste.

Skal du bygge i et område som ikke er like utsatt for regn og saltvann, er ESSDECK Max av rustfritt stål i A2-kvalitet et godt alternativ.

En av de store fordelene med begge disse skruene, er at de har en fresefunksjon i starten av gjengen som gjør at man slipper forboring! Dette sparer deg for mye arbeid.

I tillegg hindrer de at trevirket sprekker opp når de forsenkes, og du får en glatt og fin overflate helt uten fliser. Skruene har ekstremt god klemkraft i øvre klemgjenge som bidrar til å rette opp i vridde plater, samt å holde terrassebordet på plass etter montering. Velger du ESSDECK Max kan du være sikker på at du får skrudd kuvede terrassebord enkelt på plass.

Loading image...

Tre produkttips som forenkler arbeidet

Loading image...

Syrefaste skruer er alltid et riktig valg

Velger du syrefaste skruer, er du sikker. Dette er skruer som tåler all slags klima uten å ruste.

Mer om syrefaste skruer
Loading image...

Skjult innfesting effektivt

Når teknikken sitter går monteringen raskt unna med HDS-verktøyet.

Til produktsiden
Loading image...

Topp terrasseskrue

Trenden nå er å bygge store terrasser i ulike høyder, med trapper og spilevegger. Terrasseskruen ESSDECK Max er sterk og gjør monteringen enklere for deg.

Til produktsiden
Loading image...