Loading image...

Bygg terrasse med syrefaste skruer. Når og hvorfor?

Hvorfor velge A2 rustfrie eller A4 syrefaste skruer?

En skrue er ikke «bare» en skrue! Enkelte skruer skal bare brukes innendørs, men har du tenkt på at det finnes ulike typer til utendørs bruk også?

Velg riktig kvalitet! A2 rustfrie eller A4 syrefaste skruer. Da unngår du skruer som ruster samtidig som skruene tåler bevegelsene i terrassekonstruksjonen. Husk at trevirke lever og vil kunne endre «form og fasong» ettersom det påvirkes av nedbør og varmt vær.

Bygger du i nærhet til saltvann skal du benytte A4 syrefaste terrasseskruer.

Hvilke skruer du skal bruke, avhenger av hvilket klima det er der du skal bygge, størrelsen på terrassen og hvilket materiale terrassebordene er laget av.

Loading image...

Syrefaste skruer er alltid et trygt valg

Våre syrefaste skruer er laget for de tøffeste miljøene man monter i. Disse skruene er av A4 syrefast stål og har høyest rustbeskyttelse. Syrefaste skruer kan brukes uansett klima og størrelse på terrassen, og er alltid et trygt valg.

A2 rustfrie skruer har mange av de samme egenskapene, men når ikke helt opp i forhold til hvor gode de er til å motstå rustangrep. 

Alle trekonstruksjoner beveger seg, og da trenger man skruer som tåler bevegelse godt. Både A2 rustfrie og A4 syrefaste skruer tåler kreftene som er i sving i små og store terrassekonstruksjoner uten å knekke.

• ESSVE rustfrie skruer A2 er laget av rustfritt stål  og har korrosjonsklasse C4.
• ESSVE syrefaste skruer A4 er laget av rustfritt stål og har korrosjonsklasse C5.

Korrosjonsklasse betyr graden av rustbeskyttelse

C1 er svakest og brukes på skruer som kun skal benyttes innendørs. C5-graden indikerer den beste rustbeskyttelsen som finnes. Det betyr at skruen er godkjent for bruk der klimaet er veldig tøft, som ved saltvann og industri.

Loading image...

Når skal jeg bruke A4 syrefaste skruer?

Som en hovedregel anbefaler vi å bruke A4 syrefaste skruer når det bygges utendørs. Dette er de beste og mest solide skruene vi har, og de tåler best påkjenningene de får i det norske klimaet.

Syrefaste skruer er alltid et riktig valg når du skal bygge terrasse. De kan brukes uansett klima og størrelse på terrassen, og er den beste garantien for at den holder i mange år fremover.

Vi anbefaler særlig å bruke syrefaste skruer når du bygger terrasse:
• i kystnære strøk, på fjellet
• med boblebad eller basseng
• av eksklusive tresorter

Dette er tilfeller der både trevirket og skruene blir utsatt for ekstreme påkjenninger som de syrefaste skruene tåler best.

Bygge nær kysten

Klimaet i kystnære strøk klassifiseres som aggressivt, ettersom terrassen blir utsatt for mye salt og fuktighet. Rust oppstår raskt i slike miljøer, og det vil være store bevegelser i trekonstruksjonen. I kystnære områder benyttes kun A4 syrefaste skruer. A2 rustfrie skruer kan benyttes om man beveger seg et godt stykke bort fra de mest kystnære områdene. Viktig at man har i bakhodet at luftbåret saltvann beveger seg langt når det blåser god pålandsvind

Bygge terrasse med boblebad eller basseng

Klorvann er tøft for skruer og kan medføre at de ruster fort. Uansett størrelsen på terrassen anbefaler vi A4 syrefaste skruer til platting som blir utsatt for vann tilsatt klor.

 

Loading image...

Når kan jeg bruke rustfrie terrasseskruer?

A2 rustfrie skruer har mange av de samme egenskapene som de syrefaste, men er ikke like resistente mot rustangrep.

Det er likevel områder og situasjoner der rustfrie skruer vil fungere godt, som for eksempel til:

• terrasser i miljøer med moderat saltinnhold
• til store og høye terrasser og markterrasser
• til rekkverk og trapper 
• i innlandsklima


Loading image...

Våre syrefaste terrasseskruer

Loading image...

Skruer til skjult innfesting

Velger du skjulte skruer får du en terrasse uten fliser og sprekker.

Til HDs-skruer i syrefast kvalitet
Loading image...

Proffens favorittskrue

Skruen fagfolk velger finnes i syrefast A4-kvalitet. Et sikkert valg!

Til syrefaste Essdeck Max-skruer
Loading image...