Få et stilrent uttrykk på terrassen

Stadig flere får øynene opp for såkalt skjult innfesting av terrassebordene, og det med god grunn. Resultatet blir usynlige terrasseskruer eller spiker, noe som igjen gjør at terrassegulvet får et stilrent og jevnt uttrykk uten fliser rundt skruehullene.

Skjult innfesting innebærer at skruene eller spikrene festes i siden av terrassebordene, i motsetning til å montere i trevirket ovenfra og ned. Dette gir en overflate uten synlige terrasseskruer eller spiker som ikke bare skaper et lekkert helhetsinntrykk, men en unngår også at det blir fliser og sprekker. Det gjør det behagelig og trygt å bevege seg rundt på terrassen.

Tips! Ved å bruke hele lengder med terrassebord som gir få eller ingen skjøter i terrassegulvet løftes helhetsinntrykket enda et hakk.

Loading image...

Skjulte terrasseskruer med det grønne verktøyet

Når du handler materialer til terrassen eller plattingen må du også velge festemidler, altså hvilke skruer eller spiker du skal feste terrassebordene med. Her er det først og fremst viktig å tenke på hvor i landet du bor. Bor du for eksempel nær sjøen er det viktig å velge en skrue som er syrefast og står imot saltvann. Hvilken kvalitet på skruen du bør velge skriver vi mer om her.

HDS blir valgt av både håndverkere og hobbysnekkere

På markedet i dag finnes det flere typer systemer for skjulte terrasseskruer. HDS (Hidden Deck System) er ett av dem, og blir valgt av både håndverkere og hobbysnekkere. Systemet består av en klemme hvor bena på verktøyet klemmes fast over terrassebordene. På siden av disse bena er det et spor hvor skruene settes inn skrått ned i treverket slik at de blir skjulte på sidene av terrassebordene. Verktøyet sørger for at skruene treffer riktig, fester skikkelig og at det blir lik avstand mellom terrassebordene. Avstand er viktig fordi alt treverk krymper og sveller i takt med andel fuktighet i luften. Skruene som hører til HDS er syrefaste og gir lang levetid på terrassen. Med verktøyet følger det også med bits som passer til skruene.

Derfor skal du velge syrefast skrue
Loading image...

HDS-systemet blir valgt av både håndverkere og hobbysnekkere

Fest skruene i siden av terrassebordene og få en terrasse uten fliser og sprekker.

Skjult innfesting med HDS
Loading image...

Spikerpistolen Edgefast - smart arbeidsform for håndverkere

Om du er håndverker, eller en litt mer erfaren hobbysnekker som bygger mange terrasser eller har et stort prosjekt foran deg, kan spikerpistolen Edgefast være et godt alternativ. Dette er et verktøy som flere har blitt begeistret for. Edgefast krever at du tar deg litt tid de første gangene du bruker det. Når du har fått inn teknikken kan bruken av spikerpistolen gjøre terrassebyggingen mer effektiv, du jobber smartere rett og slett. På grunn av spikernes utforming dannes kun bittesmå hull på siden av terrassebordene og gir et sømløst inntrykk. De små sårene forebygger at terrassen trekker mye vann, og trevirkets holdbarhet øker. Dette verktøyet kan brukes til vanlige grønnimpregnerte og royalimpregnerte terrassebord. Spikeren er i rustfri A2-kvalitet, så om du bygger tett på sjøen anbefaler vi HDS-systemet med A4-skruer som har høyere korrosjonsklasse.

Begge disse løsningene for skjult festing av terrassebord gir bærekraftige terrasser av høy kvalitet som varer i mange år.

Loading image...

Håndverkere har blitt begeistret for Edgefast

Jobb smartere med spikerpistol for skjult innfesting.

Derfor velger håndverkere Edgefast
Loading image...

Bygg en terrasse du er stolt av

For å få mest mulig glede ut av din nye terrasse denne sommeren, og i mange år fremover, lønner det seg å bruke materialer som er solide, holdbare og flotte å se på. Om du velger å bruke et system for skjulte skruer eller spiker til terrassen din får du en terrasse med det lille ekstra. Det gjelder uansett om du velger å gjøre jobben selv, har en håndverker som hjelper deg eller leverer flere terrasser gjennom året om du er håndverker selv.

Vis oss gjerne hva du har bygget med skjult innfesting på Instagram ved å tagge oss: @essve_norge

Loading image...

Trenger du inspirasjon til terrasseprosjektet?

Jacuzzi, utekjøkken og soner er noe av det som gjelder i 2022.

Sjekk ut årets terrasstrender her.
Loading image...