Loading image...

Svømmebasseng på terrassen - 6 viktige ting å huske på!

Det er flere fordeler ved å bygge inn bassenget eller boblebadet. Det er både pent og praktisk, du minsker mengden gress og løv som havner i vannet og det er enklere å hoppe uti. Likevel er det noen feller å falle i, derfor har vi samlet seks gode tips til deg her.

 

1. Tilpass konstruksjonen til bassenget

Uavhengig av om du skal sette opp et svømmebasseng, en stamp eller et boblebad så er det smart å senke bassenget ned i terrassen – hvis du har muligheten, vel og merke.
Den ideelle løsningen er å montere svømmebassenget på et jevnt og stødig underlag, for så å bygge terrassen rundt. Selv om både badestamp og boblebad kan plasseres rett på plattingen eller terrassen, må du huske på at disse skal fylles med mange liter med vann. For å være sikker på at grunnkonstruksjonen holder vekten av alt vannet, bør du få hjelp av en fagkyndig til å beregne dette.

Loading image...

2. Velg alltid syrefaste skruer

Regelen er enkel:
Svømmebasseng, boblebad, kystnært eller på fjellet = alltid syrefaste skruer av A4-kvalitet.

For å sikre konstruksjonen rundt basseng eller stamp, er det syrefaste skruer i A4-kvalitet som gjelder. Det er nødvendig med syrefaste skruer fordi dette er de eneste skruene som tåler klorbestandig vann, samt stadig oppfukting og tørking som er typisk for basseng og boblebad. Skruer som ikke er syrefaste er mer utsatt for rustangrep og kan ødelegge bassengdrømmen din.

Loading image...

Snekkerens favoritt

Velg terrasseskruen ESSDECK Max om du vil montere terrasse tradisjonelt og toppskrudd. Skruen har høy klemkraft og lite hode som gir pent sluttresultat.

Til produktsiden
Loading image...

Velg riktig skruekvalitet

Syrefast A4 skruer er alltid et sikkert valg!

Mer om syrefaste skruer
Loading image...

3. Husk at alt må vedlikeholdes

Dessverre er det slik at ting går i stykker hvis de ikke vedlikeholdes. Sørg derfor for at du bygger inn bassenget slik at man kommer til for reparasjon og vedlikehold. En inspeksjonsluke er smart å få på plass. Den bør være stor nok til å kunne krabbe under terrassen med både plass og tilgang til å reparere eventuelle skader.

Loading image...

4. Tenk på hvordan du går ned i vannet

Om du bygger inn ditt basseng eller boblebad, er det lurt å planlegge på forhånd hvordan du ønsker å gå ned i vannet. Hvis du for eksempel senker bassenget helt ned i terrassen, vil det – avhengig av dybden på vannet – virke vanskeligere å klatre ned enn om bassenget stikker opp av terrassen med cirka 40-60 centimeter.

Husk! Det finnes regler for sikring av svømmebasseng og andre vannbad på privat eiendom. Det er ditt ansvar å få på plass enten duk, lokk eller inngjerding som sikrer bassenget/området mot ulykker. Vi anbefaler deg å gå inn på nettsiden til kommunen der du bor for å lese om disse kravene.

 

Loading image...

5. Pass på bare føtter

Man nyter gjerne terrassen og svømmebassenget barbeint. Bare føtter er mer utsatt for skade fra både treverket og skruer som stikker opp. Selv om toppskrudd montasje av terrassebordene er mest vanlig, er det andre muligheter du bør vite om. Med skjult montering får man en overflate helt uten synlige skruer og uten fliser. Hidden Decking System, HDS, gir deg et solid og holdbart resultat som også ser lekkert ut.

Loading image...

Terrasseskrue for skjult innfesting

Velg HDS-skruen for skjult innfesting om du vil ha en terrasse uten synlige skruehoder. Systemet består av monteringsverktøy, skruer og bits.

Til produktsiden
Loading image...

Skjulte skruer

Ingen flis i foten med skjulte skruer! Fest skruene i siden av terrassebordet og få en flisefri overflate der hverken store eller små får flis i foten.

Les mer om skjulte skruer
Loading image...

6. Tenk gjennom hvilket uttrykk du ønsker

Det er en rekke forskjellige materialer du kan velge mellom når du skal bygge terrasse. Ofte er det basert på trender som for eksempel Royalimpregnert eller varmebehandlet furu. Begge disse er gode valg. Flere faktorer kan spille inn på hvilket materiale som er riktig for deg; smak, klima, miljø, budsjett og hvor mye vedlikehold du er forberedt på å legge i terrassen din.
Om man bygger terrasse eller platting rundt et basseng, er det viktig å huske på at det ofte vil bli liggende vann på treverket. Derfor er det viktig å vedlikeholde trevirket slik at det ser fint og ut og holder i mange somre fremover.

Inspirasjon!

På ESSVEs Pinterest-konto finner du en hel tavle med hundrevis av bilder til inspirasjon når du skal bygge inn ditt basseng, boblebad eller stamp.

ESSVE PINTEREST
Loading image...