Boblebad på terrassen? Disse 6 tingene bør du tenke på

Det er flere fordeler ved å bygge inn boblebadet eller bassenget. Det er både pent og praktisk, du minsker mengden gress og løv som havner i vannet og det er enklere å hoppe uti. Likevel er det noen feller å falle i når du skal bygge terrasse med jacuzzi, derfor har vi samlet seks gode tips til deg her.

1. Tilpass terrassekonstruksjonen til bassenget

Uavhengig av om du skal intergrere jacuzzi, boblebad, en stamp eller et svømmebasseng på terrassen er det smart å senke bassenget ned i terrassen – hvis du har muligheten, vel og merke.
Den ideelle løsningen er å montere bassenget på et jevnt og stødig underlag, for så å bygge terrassen rundt. Selv om både boblebad og badestamp kan plasseres rett på plattingen eller terrassen, må du huske på at disse skal fylles med mange liter med vann. For å være sikker på at grunnkonstruksjonen holder vekten av alt vannet, bør du få hjelp av en fagkyndig til å beregne dette.

Loading image...

2. Velg alltid syrefaste skruer

Regelen er enkel:
Boblebad, jacuzzi eller svømmebasseng, kystnært eller på fjellet = alltid syrefaste skruer av A4-kvalitet.

For å sikre at konstruksjonen rundt basseng eller stamp holder lenge, er det syrefaste skruer i A4-kvalitet som gjelder. Det er nødvendig med syrefaste skruer fordi dette er de eneste skruene som tåler klorbestandig vann, samt stadig oppfukting og tørking som er typisk for basseng og boblebad. Skruer som ikke er syrefaste er mer utsatt for rustangrep og kan ødelegge bassengdrømmen din.

Loading image...

3. Husk at alt må vedlikeholdes

Dessverre er det slik at ting går i stykker hvis de ikke vedlikeholdes. Sørg derfor for at du bygger inn bassenget slik at man kommer til for reparasjon og vedlikehold. En inspeksjonsluke er smart å få på plass. Den bør være stor nok til å kunne krabbe under terrassen med både plass og tilgang til å reparere eventuelle skader.

Loading image...

4. Tenk på hvordan du går ned i vannet

Om du bygger inn boblebadet eller bassenget ditt, er det lurt å planlegge på forhånd hvordan du ønsker å gå ned i vannet. Hvis du for eksempel senker bassenget helt ned i terrassen, vil det – avhengig av dybden på vannet – virke vanskeligere å klatre ned enn om bassenget stikker opp av terrassen med cirka 40-60 centimeter.

Husk! Det finnes regler for sikring av svømmebasseng og andre vannbad på privat eiendom. Det er ditt ansvar å få på plass enten duk, lokk eller inngjerding som sikrer bassenget/området mot ulykker. Vi anbefaler deg å gå inn på nettsiden til kommunen der du bor for å lese om disse kravene.

 

Loading image...

5. Pass på de bare føttene

Terrassen og svømmebassenget nytes gjerne mens vi er barbeint. Bare føtter er utsatt for skader fra fliser fra terrassebordene og fra skruer som stikker opp. Selv om toppskrudd montasje av terrassebordene er den vanligste måten å monterie terrasse, er det andre muligheter du bør vite om. Med skjulte skruer blir plattingens overflate uten synlige skruer og også uten fliser. Hidden Decking System, HDS, gir deg et solid og holdbart resultat som også ser lekkert ut.

Loading image...

6. Tenk gjennom hvilket uttrykk du ønsker

Det er en rekke forskjellige materialer du kan velge mellom når du skal bygge terrasse. Ofte er det basert på trender som for eksempel Royalimpregnert eller varmebehandlet furu. Begge disse er gode valg. Flere faktorer kan spille inn på hvilket materiale som er riktig for deg; smak, klima, miljø, budsjett og hvor mye vedlikehold du er forberedt på å legge i terrassen din.
Om du bygger terrasse eller platting rundt boblebadet, er det viktig å huske på at det ofte vil bli liggende vann på treverket. Derfor er det viktig å vedlikeholde trevirket slik at det ser fint og ut og holder i mange somre fremover.

Inspirasjon!

På ESSVEs Pinterest-konto finner du en hel tavle med hundrevis av bilder til inspirasjon når du skal bygge inn ditt basseng, boblebad eller stamp.

ESSVE PINTEREST
Loading image...

Svømmebasseng på terrassen? Her er våre tips til produkter

Loading image...

Skjulte skruer

Ingen flis i foten med skjulte skruer! Fest skruene i siden av terrassebordet og få en flisefri overflate der hverken store eller små får flis i foten.

Les mer om skjulte skruer
Loading image...

Snekkerens favorittskrue

Velg terrasseskruen ESSDECK Max om du vil montere terrasse tradisjonelt og toppskrudd. Skruen har høy klemkraft og lite hode som gir et pent resultat.

Til produktsiden
Loading image...

Velg riktig skruekvalitet

Syrefast A4 skrue er alltid det beste valget for å sikre en holdbar terrasse.

Mer om syrefaste skruer
Loading image...