Loading image...

Terrassetrender 2021

Skal du bygge terrasse? Få med deg trendene for 2021

Terrassen, eller uterommet, blir stadig viktigere for hus- og hytteeiere. Vi bygger større, vi bruker mer penger og ikke minst – vi tilbringer mer tid utenfor husveggen enn før. Planlegger du ny terrasse i år? Her er noe av det du bør tenke over og kanskje ta med i planleggingen.

Hva er hot i 2021?

  • Naturlig utseende – grått er i vinden
  • Dyrere, mer vedlikeholdsvennlige materialer
  • Legge terrassebord i mønster
  • Skjulte skruer
  • Integrerte blomsterbed og dyrkingskasser
  • Pergola
  • Spilerekkverk
  • Tak
  • Innebygd grill/utekjøkken
Loading image...

I pakt med naturen

Det går en tydelig trend mot naturlig grå terrasse. Leverandørene av terrassebord ser en tydelig dreining fra brunt til grått, enten ved at man lar vær og vind gråne treverket, eller gir et strøk eller to med terrassebeis. Mange prøver nå å unngå den høye firkantede terrassen og forsøker heller å plante den mykt i terrenget, følge de naturlige formene og formskjære langs knauser og fjell.

Loading image...

Grått er hot, men grønt er skjønt

En tydelig terrassetrend er integrerte rabatter for planter og blomster, gjerne også dyrkingskasser for urter og grønnsaker. Slike grønne innslag, gjerne i organiske former, gir et mykere uttrykk og bidrar til å dele opp et ellers kanskje monotont tregulv. Pergolaen er også på full fart inn på norske terrasser. Når klatreplantene slynger seg opp rundt vegger og tak, er det ingen ting som gir så lett skygge og behagelig temperatur som en pergola, selv på de varmeste dagene. Og følelsen av å sitte midt i naturen med grønt på alle kanter og noe hvitt i glasset slår det meste.

Loading image...

Treskrue ESSDRIVE

Et godt valg når du skal bygge pergola og dyrkingskasser. Også fin å bruke til å bygge rekkverk og trapper.

Til produktsiden
Loading image...

Mønster på terrassen

Å tenke mønster når man legger terrassebordene er noe helt nytt for de fleste. På samme måte som vi alltid har lagt parkett innendørs i ulike mønstre, er den samme tankegangen i ferd med å innta terrassen. Mange nøyer seg med en enkel, avsluttende kant rundt dekket, eller kanskje en litt forseggjort diagonal avslutning i hjørnene. Andre tar den helt ut med ruter eller fiskebensmønster. Tøft, annerledes og spennende.

Loading image...

Flisefri og pen overflate med skjult innfesting

En enkel måte å få luksusfølelsen på uteplassen er å montere terrassen med skjulte skruer. Av de 5000 terrassene som ble planlagt i terrassekalkulatoren ESSGUIDE i 2020 valgte 5 av 10 å bruke skjult innfesting på terrassen. 

Med skjulte skruer fra ESSVEs HDS-system monterer du skruene i sidene på terrassebordene slik at du får en platting uten synlige skruer. Du unngår sprekker og fliser, og terrassen får en helt glatt overflate og et flott utseende. Elegant og praktisk, og ingen fare for flis i bare barneføtter.

Loading image...

Terrasseskrue for skjult innfesting

Velg HDS-skruen for skjult innfesting om du vil ha en terrasse uten synlige skruehoder. Systemet består av monteringsverktøy, skruer og bits.

Til produktsiden
Loading image...

Se hvordan du monterer med HDS

Hva med tak eller pergola?

Ute er det nye inne. Det betyr blant annet at vi ikke lenger vil la oss stoppe av litt ruskevær. Bygger du tak over en del av terrassen, behøver du nesten ikke være innendørs i sommerhalvåret. Med et par terrassevarmere i tillegg kan du la både regn og utetemperatur falle uten å gi avkall på terrassekosen. Tvert imot – finnes det noe herligere enn å sitte varmt og tørt og høre regnet tromme på taket? 

Loading image...

På ESSVEs Pinterest-konto finner du massevis med inspirasjon til terrassebyggingen. Vil du ha tak over plattingen eller kanskje en pergola? Hva med spilerekkeverk? Utekjøkken? The sky is the limit.

Til Pinterest
Loading image...

Spilerekkverk

Du skal ikke bygge så høyt over bakken før du trenger et rekkverk. Det gir dessuten en flott innramming og avslutning på terrassen og kan løses på mange måter. Glass er fint, smijern også, men naturtrenden sier trespiler. Et spilerekkverk i samme fargetone som terrassen gir helhet, sammenheng og en naturlig avslutning mot hagen eller utsikten.

Loading image...

Utekjøkkenet

Skal du leve ute, spiser du ute. Og spiser du ute, er det hundre ganger triveligere å lage maten ute også. Sammen med familien, sammen med gjestene. Det betyr utekjøkken. Og for de fleste betyr utekjøkken å bygge inn grillen. Du kan gjøre det selv, eller du kan kjøpe ferdige løsninger som bare løftes på plass. Et enkelt søk på nettet vil gi deg tusen ideer til ditt fremtidige utekjøkken.

Loading image...

Bygg så stort du kan og har lov til

Du vil aldri angre på at du bygde en stor terrasse. Bygg heller litt større enn du hadde tenkt. Husk bare at det er du selv som er ansvarlig for alle byggearbeider på eiendommen din, så sjekk med kommunen før du begynner. Bygningsmyndighetene i kommunen kan svare deg på om du kan bygge, hvor på tomta du kan bygge, og hvor stort og høyt du kan bygge. Når dette er avklart, er det bare å gyve løs.

Lykke til, og god terrassesommer!

Loading image...